flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Привітання з 90-ю річницею утворення арбітражно-судової системи в Україні!

26 листопада 2012, 09:10


 

 

Шановні колеги!

 

Щиро вітаю Вас з нагоди

90-ї річниці з дня утворення арбітражно-судової системи в Україні!

 

         Історія діяльності арбітражно-судової системи веде свій відлік з 21 листопада 1922 року, коли в Україні Радою Народних Комісарів УРСР було прийнято постанову, якою затверджено Положення “Про порядок вирішення майнових спорів між державними установами та підприємствами”.

          На протязі тривалого періоду  господарські (арбітражні) суди України, як спеціалізована ланка судової влади, витримали перевірку часом і довели свою спроможність забезпечити захист прав суб’єктів господарювання, зробили неабиякий внесок в успішний розвиток та функціонування національної економіки.

 В цей святковий день  щиро бажаю вам міцного здоров'я, щастя, благополуччя, сімейної злагоди, добробуту і нових професійних досягнень у справі служіння Феміді та захисту інтересів держави і суспільства!

 

 

З повагою

Голова господарського суду

Чернігівської області                                                            В.І. Шестак

 



 

 

21 листопада 2012 року у господарському суді Чернігівської області відбулися урочисті збори суддів та працівників апарату суду з нагоди відзначення 90-річчя утворення в Україні системи арбітражних (господарських) судів. На збори  були запрошені судді у відставці та колишні працівники суду.  

Урочисті збори розпочалися з привітання всіх присутніх та доповіді голови про розвиток та становлення господарського суду в Чернігівській області. 

 В урочистій обстановці Головою господарського суду Шестаком В.І.   були вручені нагороди та подяки.

Ювілейною медаллю Вищого господарського суду України з нагоди 90-річчя утворення в Україні арбітражно-судової системи були нагороджені судді, які пропрацювали в системі понад 25 та 20 років.

Крім того Подяку голови господарського суду Чернігівської області було оголошено суддям у відставці та колишнім працівникам суду.

З привітальним словом до всіх присутніх звернувся колишній головний державний арбітр арбітражу Афанащенко І.М., який   побажав  сучасному молодому поколінню служителів Феміди гідно продовжувати традиції своїх  видатних попередників – робітників арбітражно-судової системи та сприяти зміцненню незалежної Української держави. 

Наприкінці голова господарського суду Чернігівської області Шестак Василь Іванович  побажав всім присутнім міцного здоров’я, добра і злагоди, мудрих рішень та відданості обраній справі.