flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Медіавідкритість судів України: результати всеукраїнського опитування працівників судів, 2017 рік»

16 січня 2018, 14:24

10.01.2018 у м. Києві відбувся захід «Медіавідкритість судів України: результати всеукраїнського опитування працівників судів, 2017 рік», організований ГО «Вектор прав людини», проект «Суд людською мовою».

Захід, покликаний налагодити та підтримати плідний діалог між представниками судів, органами судової влади, медіа та представниками громадських організацій.

Господарський суд Чернігівської області на зазначеному заході  представила суддя-спікер  Демидова Марія Олександрівна.

Серед спікерів заходу: Валентина Сімоненко- голова Ради суддів України; Олександр Сасевич - суддя Львівського окружного адміністративного суду, член Ради суддів України, голова комітету Ради суддів України з питань комунікації; Валерія Рибак - координатор інноваційного проекту «Суд людською мовою», керівник ГО «Вектор прав людини»; Ольга Какауліна - працівник прес-служби Ради суддів України; Анастасія Розлуцька - координатор проекту Є-data, медійник, правозахисник, тренер тренінгу для прес-секретарів судів «Комунікативні інструменти в роботі судів: діалог суду та громади», організатор культурно-просвітницьких проектів та акцій.

Основними питаннями для обговорення були: як працюють суди в інформаційному полі (в цифрах); які сучасні медіа-інструменти використовують; над чим варто працювати судам у налагодженні комунікацій з медіа та громадськістю; пропозиції спільної роботи громади та судів. Крім зазначеного, презентовано дослідження у текстовому форматі та інфографіці; переглянуто базу facebook сторінок судів, а також судових справ, що транслюються до Youtube.